Framsohn Frottier

Exkluzív törölközők, köntösök, szauna termékek és konyhai textíliák a Framsohn Frottier cég kínálatából. Hosszú élettartam, kiváló nedvszívó képesség, gyönyörű és tartós színek jellemzik a termékeket.


Egy cég 110 éves textilgyártási hagyománnyal az Észak-Ausztriában lévő Waldviertel régióban!

A Framsohn Frottier céget 1908-ban Franz Amstetter alapította és nemsokára már közel 200 embert foglalkoztatott gyárában. 1932-ben a cég telephelye átköltözött a Heidenreichsteinbe, ahol a mai napig is működik. 1950-ben Wilehard Amstetter vette át a cég vezetését és rövid időn belül átváltottak a mechanikus szövésről az automatikus szövési technikára, amivel lerakták egy dinamikusan fejlődő vállalkozás alapjait.
A folyamatos fejlesztések során a Framsohn Frottier Európa egyik legmodernebb szövőüzeme lett, saját festőüzemmel és saját konfekcionálással.
2005-ben a cég megkapta a megtisztelő "2005 év legjobb ipari vállalkozása" címet Ausztriában.
A Framsohn Frottier 2008-ban ünnepelte 100 éves fennállását. A kitartó munka, a folyamatos innováció, a cég iránt érzett elkötelezettség, a minőség szem előtt tartása meghozta a sikert. A Framsohn Frottier Európa szerte ismert és elismert exkluzív frottírtermékeket gyártó cége lett.
A gyártás kezdetektől fogva a legjobb minőségű fonalakból történik. A helyi természetes lágy víz felhasználása a gyártás és festés során segít abban, hogy a frottír kelmék és törölközők különlegesen finom tapintásúak maradjanak.
A Framsohn Frottier cég nyitott az új technológiák iránt, és követi a divatvilág legújabb design- és színtrendjeit. A gyártás során különösen nagy hangsúlyt fektetnek a természet és ember közötti kapcsolatra és a fenntarthatóságra, mely a cég filozófiájának egy fontos része, és az egész gyártási folyamat ennek tudatában történik.
 

framsohn_katalogusframsohn_katalogusframsohn_katalogus

 

KATALÓGUSOK LETÖLTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPEKRE!

Framsohn Frottier termékek:

Quattro: egy természetesen finom LUXUS

600 g/m2

A Quattro egy különleges törölköző, melyben a pamutszálak mellett fénylő, természetes cellulóz alapú, módosított - Lenzing Micro Modal® szálat használnak fel. Ezektől a szálaktól a törölköző még lágyabb lesz további öblítők és lágyítók használata nélkül, illetve vízfelvevő-, és száradási képessége is nagymértékben növekszik.

A törölközők anyagösszetétele: 75% pamut 25 % Micro Modal
21 féle színben

 

Organic Touch: a biopamut sorozat

Organic Touch - biopamut530 g/m2

Az Organic Touch egy minőségi biopamutból készült kollekció, melynek alapanyaga Törökországban, az Égei-tenger régiójában terem. A gyártás a termesztéstől a kész törölközőig kíméletes eljárással készül, növényvédő szerek, műtrágya és optikai fehérítők nélkül. A festésnél is kizárólag növényekből nyert természetes színezőanyagot használnak.
A felhasznált fonál GOT tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez a tanúsítvány garantálja, hogy a termesztéstől a feldolgozásig ellenőrzött biológiai gazdaságokban és szigorú irányelvek betartásával állítják elő. Emellett garantálják, hogy nem alkalmaznak géntechnológiával módosított anyagokat, valamint növényvédő szereket és műtrágyát.
Az Organic Touch bio törölközők használatával védjük bőrünket és egészségünket.
Az Organic Touch minden érintése külön élvezet.

A törölközők anyagösszetétele: 100% bio-pamut
7 féle színben

 

Premium: a Premium a Framsohn cég emelt minőségű pamut sorozata

500 g/m2

100% kiváló minőségű tiszta pamut anyagból készült törölköző sorozat, hosszú hurkokkal, mely miatt a törölköző habos és finom puha tapintású lesz, egyenletes felülettel.  A törölköző a szövési eljárás miatt rendkívül jó nedvszívó képességgel bír.
Egy elegáns bordűrrel rendelkezik a törölköző végén.

A törölközők anyagösszetétele: 100% pamut
21 féle színben

 

Ma Belle: klasszikus pamut törölköző sorozat

400 g/m2

A Ma Belle sorozat a Framsohn Frottier klasszikus pamut törölköző sorozata. Egyszerű, de mégis elegáns kivitel. A különleges festési eljárás miatt a fehér és pasztell színei 95 fokon is moshatóak. A törölközők tapintása puha és dús, két vékony csillogószállal szőtt bordűrje formatartó, és különleges stílust ad a törölközőnek. A világos törölközők Day Spa-kba, hotelekben is használhatók.

A törölközők anyagösszetétele: 100% pamut
21 féle színben

 
Kádkilépők: - nagyon vastag, tiszta pamut termékek, minden más törölközősorozattal kombinálható

1130 g/m2

Három méretben kaphatóak.
A kádkilépő nem csak egy szép részlet a fürdőszobában, hanem fontos szerepet tölt be, hogy fürdés után ne a hideg padlóra kelljen kilépnie. A csodaszép színek gondoskodnak arról, hogy a kádkilépők hasznos és esztétikus darabjai legyenek a fürdőszoba szettjének.
A sűrűn szőtt minőség és az extrém nedvszívó képesség gondoskodik komfortjáról

A kádkilépők anyagösszetétele: 100% pamut
21 féle színben

 

Trendy Highlights: trendi formák

Nagy hangsúlyt fektetünk a színekre és formákra.  Nemzetközi kiállításokon, blogok és szakmai magazinok cikkei által informálódunk a legújabb trendekről, inspirálódunk és használjuk ezeket a legújabb kollekciónkban.
A legaktuálisabb trendek most a geometriai formák, melyeket a trendi sorozatainkban – graphics és marrakesh jelenítettünk meg.

 

Framsohn ALL-OVER-PRINT: HD nyomtatott törölközők

Egy különleges szövési és nyomási eljárásnak köszönhetően a Framsohn cég egy olyan törölköző gyártási technikáját fejlesztette ki, ahol a törölköző egész felületén HD minőségben (300 DPI-ig) tudnak képeket, motívumokat nyomatni. Ezeket a törölközőket főleg strandtörölköző kollekcióban illetve cégeknek promóciós területen kínálják fel.
A HD Transzfernyomási technikájáért a  Promotional Gift Award – kitüntetést kapták.

 

Wellness:

A rohanó világunkban nagy értéket jelent egy-egy pillanat, amikor elmerülhetünk egy-egy wellness paradicsomban, ahol aztán az igazi pihenés luxusát megtapasztalhatjuk.
Ehhez a fantasztikus érzéshez nyújt segítséget a Framsohn Frottier wellness sorozata, melyhez köntösök, szauna törölközők és kiltek tartoznak.
Köntösök: szortimentünkben megtalálhatja a klasszikus pamut köntöseink mellett (Casa) a könnyed és modern piké anyagú köntöseinket (Hamman sorozat), a vékony egyfalas frottírból konfekcionált Jersey köntösünket. A köntösök színei passzolnak a törölköző sorozatok színeihez.

 

Törölközők színes nyomott bordűrrel:

Egy különleges törölköző sorozatunk is van, melynek bordűrjébe fénykép minőségű motívumokat nyomtunk szublimált nyomással.

 

Konyharuhák kicsit másképp:

Ha nem csak a fürdőszobáját szeretné magas minőségű termékekkel felszerelni, akkor itt a lehetőség, hogy kipróbálja a Framsohn konyhai törlőit.
A konyhai törlők különlegessége a szép bordűr nyomat. A konyhai törlők két változatban kaphatóak: 50/50 cm-es kétfalas frottír törlő és 50/70 cm-es piké konyhai törlő.
 

A FramsohnFrottier az alábbi tanúsítványokkal rendelkezik:

Öko-Text Standard 100
Ecolabel www.ecolabel.eu
GOTS Zertifizierung - Global Organic Textile Standard
Trigos Award 2011