Zumba® Shop

Zumba® Shop

Zumba® Shop

A színes ruhák hozzá tartoznak a Zumba® kultúrájához

Interjú Sänger Viktóriával az Offmédia.hu jóvoltából


Sänger Viktória nemcsak a Zumba®, hanem a szép ruhák szerelmese is: így találta meg a helyét a hivatalos Zumba® ruházat magyarországi forgalmazójaként.


Mesélj a kezdetekről! Hogy indult a Zumba® Shop Magyarországon?
2010-ben hoztunk be először Zumba® ruhákat Magyarországra, és mutattuk be az akkor még pici Zumba® famíliának. Azóta vezetem a Zumba® Shopot, ZIN tag is vagyok, cégünk a hivatalos disztribútora a márkának. Ez egy nagyon izgalmas munka, mert sok embert kell összehangolni, de nagyon élvezem. A Zumba® ruházat szerves része a Zumba® Fitnessznek, az oktatóképzés és az óratartás mellett a Zumba® kultúra alappillére, így ezen keresztül én is része lettem a mostanra nagyra nőtt Zumba® családnak. A Zumba® Shopon keresztül rengeteg embert megismertem és barátságok szövödtek.
A Zumba® ruha forgalmazáson kívül textil- és reklámajándék kereskedelemmel is foglalkozunk, a hivatalos webshop mellett pedig rendezvényeken és képzéseken, nagyobb Zumba® bulikon is ott szoktunk lenni pop-up bolttal, ahol fel is lehet próbálni a ruhákat.


Mitől különlegesek a Zumba® ruhák?
Azt az életérzést, kultúrát jelenítik meg, amit a Zumba® közvetít: színesek, vidámak, nőiesek, és egyben nagyon kényelmesek, élvezet bennük mozogni. Ha fölveszed őket, már jó kedved lesz attól, hogy ilyen színesek. Az oktatókkal csináltunk egy felmérést, hogy miért szeretnek Zumba® ruhában órát tartani: azt mondták, egészen más érzés, boldogabbak, amikor Zumba® ruhában táncolnak. A divat pedig ragadós: ha a vendégek látják az oktatón a Zumba® ruhákat, nekik is megtetszik. A Zumba® ruhák regisztrált márkatermékek, a Zumba® Office jogosult a gyártásukra, nagyon jó minőségűek és tartósak.


Milyen kollekciók vannak?
Egy évben 8-10 új kollekció jelenik meg, mindig új anyagokkal, mintákkal, színekkel, így soha nem lehet megunni. A Zumba® ruháknál két fő stílus van: az egyik, ahol óriási nagy betűkkel rá van írva a ruhákra, hogy ZUMBA®, a másik pedig egy visszafogottabb, „streetwear” vonal, azoknak, akik nem csak Zumba® órára, hanem otthon, az utcán, vagy más sportokhoz is szeretnék hordani. Például farmerkollekció is létezik. Ez az irányvonal 5-6 éve jelent meg. Nyugat-Európában ez jobban kedvelt, itthon inkább számít, hogy látszódjon a márkajelzés.
A kollekciókat körülbelül egy évre előre tervezik. Egy kollekció legalább száz termékből áll, női, férfi ruházattal, cipőkkel, kiegészítőkkel együtt. Magyarországon több, mint 6000 darabos készletünk van. Az online rendeléseket nagyon gyorsan, egy munkanap alatt kiszállítjuk. Két éve kezdtünk el egy új irányvonalat a Zumba® Shopban: outlet akciókat csináltunk, és mostanra már folyamatosan nagyobb mennyiségű outlet termékeket tartunk raktáron, ahol a régebbi kollekciók darabjait lehet megvásárolni kedvezményes áron. Tehát mindig érdemes online shopunkra ránézni.


Kik a vásárlóitok?
A vásárlók 98%-a nő, a férfiak nem nagyon divatoznak, maximum az oktatók. Korban viszont abszolút vegyes: a Zumba® Fitnesszben pont ez a jó, hogy nem csak a húszéveseké.  A gyerekektől a nagymamákig vannak vásárlóink, mindenki hordja a Zumba® ruhákat. Az aranykorú hölgyek először általában a visszafogottabb darabok közül választanak, aztán a Zumba® hatására elkezdenek egyre inkább színeket hordani.

Zumbaruha
Zumba® órán kívül is átmegy az öltözködésbe ez a hozzáállás?
Nagyon, egyrészt a színek, másrészt a nőiesség kifejezése is: ha már edzésen meri hordani valaki ezeket a ruhákat, utána a hétköznapokon is. Tánc közben még a zárkózottabb emberek is kinyílnak, habitusban is magabiztosabbak, nőiesebbek lesznek, és ez az öltözködésükben is tükröződik. A Zumba® ruhákban nincs olyan, hogy két szín nem passzol egymáshoz, mert ott a legelképesztőbb, mindent szabályt felrúgó színkombinációk jelennek meg egy ruhán belül, és a különböző darabok is nagyon jól kombinálhatóak egymással.


Mit szeretsz a legjobban ebben a munkában?
Szeretem, hogy én állíthatom össze a kollekciókat a Shopban, szeretem a szép ruhákat, hogy színesek, és imádom hordani őket, bárhol-bármikor, mert nagyon kényelmesek. Szeretek emberekkel dolgozni és nagyon értékelem, hogy ha valakivel jól tudunk csapatban együttműködni. Amikor raktári nyílt napjaink vannak, mindig alkalmam nyílik beszélgetni emberekkel, személyes kapcsolatokat kialakítani. Ebben a szakmában nem lehet unatkozni, mindig van valami újdonság. Nagyon jó, hogy szabad kezet kaptunk a magyar hivatalos Zumba® Shopban és adaptálhattuk az eladási stratégiát a magyar piacra.

Zumba-shop
Zumba Shop Hungary, a hivatalos magyar Zumba® Shop
www.zumba-shop.hu
info@morello2006.hu