Hogyan vegyünk törölközőt?

Hogyan vegyünk törölközőt?

Hogyan vegyünk törölközőt?

5 kritérium, ami segíthet a törölköző kiválasztásában!

Törölközőinket időről időre ki kell cserélni. Néha elhasználódnak, de az is lehet, hogy már kimentek a divatból vagy épp egy új stílust szeretnénk behozni fürdőszobánkba.
A törölközővásárlást nem jelent nagy kihívást senki számára, mégis, amikor ott állunk a nagy áruházakban a törölközőkkel teli tömött polcok előtt, vagy a webshopban a több száz törölköző fényképe előtt, elgondolkodunk.
Nem választhatunk épp a kedvenc színűnk alapján, hisz egy törölközőnél az alapanyag is nagyon fontos szerepet játszik, hogy funkcióját el tudja rendesen látni.
Törölközőknél nagy minőségi különbségeket tapasztalhatunk, gondolom, hogy már sokan vittünk haza olyan törölközőt, ami egyáltalán nem szívta a vizet vagy szöszösek maradtunk a törölközés után. 
De mégis, mi segíthet nekünk, hogy megtaláljuk a kínálatban a legjobb minőségű törölközőt?

Nézze át az alábbi 5 kritériumot, ami segít a választásban.

1. Az anyag
A törölköző legfontosabb része a fonal, amiből készül. Pamut a legfontosabb alapanyag a frottír törölköző gyártásban, mert tapintása puha és bőrrel érintkezve kellemes érzetet biztosít.
A megfelelő minőségű pamutfonalból és a megfelelő szövési eljárás mellett finom tapintású törölközőket lehet szőni, melyek kiváló nedvszívó képességgel rendelkezhetnek.
Ha a hurkok magasak és hosszúak, akkor a törölköző nedvszívó képessége nagyobb.

fürdőlepedő, törölköző
2. Vastagság
A törölköző nedvszívó képességét a törölköző vastagsága is befolyásolja. Ha megtapint több törölközőt, könnyen érezheti a vastagságbeli különbséget. Illetve ha a törölközőt a fény felé tartja és a fény átjön a frottír kelmén keresztül, biztos lehet, hogy ez a törölköző csalódást fog okozni Önnek a használata során.
De arra is vigyázzon, hogy a törölköző vastagsága ne legyen az egyedüli kritérium, ami alapján választ. Fontos, hogy olyan fürdőszobában, ahol a szellőzés nem megoldott, ne a legvastagabb törölközőt válassza!
 
3. Grammsúly
A minőség megállapításához egy fontos mérőszám a törölközők súlya. A törölközők általános vastagsága kb. 400 g/m2 és ez akár 600g/m2 vastagságig is növekedhet. Ennél vastagabb törölközőket nem szoktak gyártani, mert használatuk már nehézkes. Általában 450-500 g/m2 minőségű törölközők a legkedveltebbek a családok körében.

4. Puhaság
A törölközők puhasága mindig egy olyan kérdés, ahol nem szoktunk egyet érteni. Van, aki a puha törölközőt szereti, van aki a keményebb fogásút és van aki, csak a habos, vastag törölközőre esküszik. A habos, vastagabb törölközőknél vigyázzanak, nehogy a fonal előzetes kémiai kezelésnek legyen kitéve, ami pont a nedvszívó képességet csökkenti. Erre biztosíték, hogy a gyártónak Oekotex 100 tanúsítványa legyen és ne használjon a gyártás során az egészségre veszélyes kemikáliákat.

5. A festés minősége
Ha ránézünk egy törölközőre, a szín már egy fontos információt adhat egy törölköző minőségéről. Ha a színek már használat előtt fakóak, válasszunk inkább egy másik törölközőt! A színek élénksége tükrözi a festési eljárás minőségét. 
Érdemes a mosási útmutatóra is ránézni. Fehér és világos színeknél a 90 fokos, sötét színeknél a 60 fokos mosási lehetőség biztosíték lehet számunkra, hogy a gyártó magas minőségű festési eljárást alkalmaz.

frottir

A minőségre biztosítékot adhat egy-egy bevált márka, melynek gyártója esetleg több évtizedes hagyománnyal rendelkezik a gyártás során. 
Cégünk 2002 óta a Framsohn Frottier GmbH. képviselete Magyarországon. Azóta használom saját magam is ezeket a törölközőket a legeslegjobb tapasztalatokkal. A Framsohn Frottier cég 110 éve kezdte meg tevékenységét Ausztriában és azóta is a gyártás teljes egészében ott történik. 
A Framsohn márkanév már maga is biztosíték, hogy nem fog csalódni, ha ezeket a törölközőket választja. Próbálja ki!

www.morello2006.hu/framsohn-frottier